טירונות

טיפים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: ויקה פדייב

מערכת אתר מתגייסים


לאחר כל המפגשים הראשוניים שלכם עם הצבא, הצו הראשון, ההכנה ליום הגיוס, הפרידה מהחברים והמשפחה בלשכה ושרשרת החיול, הגיע הזמן למפגש האמיתי שלכם עם צה"ל - הטירונות

הטירונות היא חוויה מאתגרת, שיכולה להציב בפניכם לא מעט קשיים, אך מטרתה חשובה ביותר - להפוך אתכם לחיילים אמיתיים בצבא ההגנה לישראל. כפי שבוודאי שמעתם מחבריכם, אחיכם או הוריכם, הטירונות כנראה לא תהיה פיקניק. לכן, הכנו לכם רשימה של חמשת האתגרים שכנראה יעמדו בפניכם, ועצות שיעזרו לכם להתמודד איתם בקלות רבה יותר:

  • הריחוק מהמשפחה והחברים

     החיבוק האחרון של ההורים לפני העלייה לאוטובוס הוא אחד הרגעים המרגשים ביותר בחייו של כל מתגייס. ברגע הזה תבינו שאתם עומדים להפוך לחיילים עצמאיים ולהיות רחוקים מהבית לתקופה לא קצרה. אז מה עושים?
    קודם כל זוכרים שזו לא פרידה אמיתית. האמצעים הטכנולוגיים השונים מאפשרים לכם לשמור על קשר רציף עם החברים והמשפחה בבית. אז כדאי לקבוע הרגל לבצע שיחות וידאו, לשלוח הודעות ולשתף בתמונות וחוויות- כך תרגישו הרבה יותר קרובים. בנוסף, היו בטוחים שבקרוב האנשים שמשרתים איתכם יהפכו להיות גם חברים שלכם, ואז בכלל לא תרגישו לבד.
  • ללמוד לקבל פקודות

     כשתגיעו לבסיס הטירונות תפגשו את המפקדים שלכם לתקופה הקרובה. הם יסבירו לכם על המשמעת בזמן הטירונות, על כך שאסור לכם לבצע שום פעולה ללא רשותם (כן, גם ללכת לשירותים או לגרד באף), וינחו אתכם למשך כל תקופת הטירונות. נכון, אין ספק שלפעמים לא קל לקבל פקודות מאחרים, בעיקר מאנשים שאתם לא מכירים. אז מה עושים?
    מבינים שככה פועלת מערכת היררכית ולומדים להסתדר עם המצב. בצבא יש דרגות פיקוד שונות - ובנוסף לכך חובות וזכויות.  
  • איך עומדים בזמנים?

     "30 שניות זוז", זהו כנראה אחד המשפטים שתשמעו הכי הרבה בתקופת הטירונות שלכם. מעבר למשמעת הנוקשה, תצטרכו בזמן הטירונות להיצמד גם ללוח זמנים קצר במיוחד תוך ביצוע פעולות שונות. את הזמנים יקציבו לכם המפקדים על ידי ההנחיה "פתחו שעון" יחד עם הגדרת פרק זמן מוגבל לביצוע משימה כלשהי. אז מה עושים?
    פשוט מתרגלים. ככל שתתרגלו את הנושא יותר ויותר תלמדו לנהל את הזמן שלכם נכון. תנו לזמן לעשות את שלו. ואתם מצדכם תשקיעו ותתאמצו כדי להספיק לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר.                                                
  • להסתובב עם נשק צמוד

    עים מאוד, הכירו את החבר הכי טוב שלכם בטירונות - רובה ה-M16, או במילים אחרות, הנשק שלכם. כבר בימים הראשונים של הטירונות תקבלו נשק, בו תטווחו בהמשך, אך עד אז הוא יהיה צמוד אליכם 24/7 (כן. גם בשירותים ובמקלחת). שימו לב שהפקרת נשק היא עברה חמורה בעלת השלכות לא נעימות, אז חשוב לשמור על הנשק קרוב אליכם תמיד. אז מה עושים? 
    מרגילים את עצמכם לא לזוז לשום מקום בלי הנשק. בודקים כל כמה דקות שהוא עלינו, ומשננים לעצמנו בכמה צרות נהיה אם נשאיר את הנשק בלי השגחה.
  • לסגור שבת בבסיס

    כמעט כל חייל בתקופת הטירונות שלו נשאר לפחות פעם אחת לסגור שבת בבסיס על מנת לשמור עליו. אומנם המצב נשמע מבאס, ואם להיות כנים אז לא מומלץ להסתכל בתמונות שהחברים מעלים לפייסבוק מערב שישי.אבל תסמכו עלינו שהחברים שתכירו בטירונות יכולים להפוך לחברים אמיתיים לכל החיים, ובילוי יחד במהלך השבת יתברר כחוויה מהנה ביותר! אז מה עושים?
    מספרים סיפורים, אוכלים יחד, שרים, צוחקים, מנגנים ואפילו משלימים שעות שינה. פתאום זה לא נשמע כל כך גרוע, נכון?

אין ספק שהטירונות היא מעבר חד ביותר מהחיים האזרחיים המפנקים למשמעת, זמנים ומאמץ פיזי ניכר. כל תקופה חדשה טומנת בחובה אתגרים, והחוכמה הגדולה היא לחפש דרך להתגבר עליהם ואפילו ליהנות מהם.  זכרו כי הטירונות היא חוויה שתעברו רק פעם אחת בחיים, ובמהלכה תרכשו חברים להמשך הדרך בצבא, ואף להמשך הדרך באזרחות. נצלו אותה כדי לצבור סיפורים מצחיקים וזיכרונות שיישארו איתכם תמיד.

בהצלחה!

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

טירונות בחוות השומר: כל מה שצריך לדעת
10 כללי התנהגות לטירונות ולשירות