קורס חובלים מכשיר את מיטב בני ובנות הנוער לעמוד בחזית הלחימה הימית. חולמים להיות חובלים? בכתבה הבאה תמצאו את כל מה שרציתם לדעת על הדרך אותה תצטרכו לעבור
תפריט נגישות
תפריט נגישות
כל מה שרציתם לדעת
קורס חובלים
מהי כוללת ההכשרה?
הכשרת קורס חובלים היא מהארוכות ביותר בצה"ל ומורכבת מ-28 חודשים אינטנסיביים ומאתגרים במיוחד. בתקופה זו מקבלים החניכים ידע נרחב ועוברים הכנה מיטבית לביצוע משימות ימיות מורכבות, שיהוו חלק משגרת היום-יום והחירום שלהם במהלך התפקיד.
מי יכול להתקבל לקורס?
הקורס פתוח לגברים ולנשים בעלי פרופיל קרבי, כלומר - בעלי פרופיל רפואי הנע בטווח שבין 82 ל-97 יכולים לנסות ולהתקבל.
איך מתקבלים?
עליכם לעבור בהצלחה יום סיירות או לחילופין להיות מאותרים כמתאימים באיתור קדם צבאי.
אלו שיעמדו בקריטריונים הללו יזומנו ליום מיון ראשוני בביתן חיל הים בתל השומר, שיכלול סדרה של מבחנים פסיכוטכניים ופסיכולוגים. הצלחה בו תוביל לקבלתכם לגיבוש חובלים או גדנ"ע חובלים.
אורכו של הגיבוש, המתקיים בבסיס חיל הים, הוא ארבעה ימים, והוא השלב הממיין האחרון לפני הקבלה לקורס החובלים.
מה חשוב לדעת לפני שאני מתחיל את הקורס?
משך הקורס הוא שנתיים וארבעה חודשים. אלו מכם שיעברו אותו בהצלחה יחויבו לחתום על שירות קבע של חמש שנים - כלומר לשרת בסך הכל כשמונה שנים בצבא. מדובר אומנם בשירות צבאי ארוך, אולם מאתגר ומשמעותי במיוחד.
מה מעניק לי הקורס?
בוגרי קורס החובלים יוצאים לאזרחות עם תואר אקדמי, הכשרת קצין וניסיון של 5 שנים כמפקד בצבא. בנוסף על כל אלה מקבלים בוגרי הקורס רישיון שייט סקיפר בין לאומי.
לאילו מגמות ניתן להשתבץ בקורס החובלים?
קורס החובלים מורכב משלוש מגמות: שיט, מכונה ואלקטרוניקה.
במגמת השיט תלמדו לחימה בזירה הימית תוך התמחות בימאות, ניווט, שימוש במערכות נשק וגילוי ופיקוד על כלי שיט.
במגמת המכונה תלמדו על מערכות הספק, התנעה וחשמל. תהיו אחראים מקצועית על מערכות שונות ומורכבות בכלי השיט ובמקביל תעברו לימודי פיזיקה.
מגמת האלקטרוניקה כוללת לימודי מערכות אלקטרוניקה שנמצאות על ספינות הטילים ועבודה עם מכ"מים וטילים.
ממה מורכב קורס החובלים?
קורס החובלים מורכב משלב בסיסי של 6 חודשים, הכולל בתוכו חודש טירונות ברמת רובאי 03, שלושה חודשים של סדרת ים וחודשיים בבסיס ההדרכה של חיל הים. בבה"ד יעברו חיילי הקורס הכשרת חי"ר בסיסית, קורס עזרה ראשונה, סדרת מפרשיות - בה לומדים ימאות בסיסית, מטאורולוגיה ועוד.
לאחר מכן יעברו חיילי הקורס סדרת מפעיל הכוללת הכשרה על סירת גומי, תפעול, תיקון תקלות והכרת מבנה הסירה ולבסוף גם פיקוד עליה.
השלב הבא הוא סדרה בסיסית 1 הכוללת תכנים שונים על ספינות חיל הים, תרגול תרחישים מגוונים והפלגות. לאחר מכן יעברו החיילים סדרה בסיסית 2, הכוללת בעיקר חומר עיוני והפלגות. במסגרת הסדרה תעברו גם מסע מסכם ובוחן חובל, שכולל ריצת 6 ק"מ, זחילות, טיפוס על חבל ועוד.
בשלב הבא, שנקרא גם השלב המתקדם, לומדים החיילים על כלי השיט - דבורות ודבורים. הלימודים כוללים לימודי מבנה, מערכות נשק, מערכות ניווט, שיט ועוד. במהלך לימודים אלו מתחלקים החניכים לשלושת המגמות - שיט, מכונה ואלקטרוניקה. בסיום השלב המתקדם מקבלים החניכים את סיכת המ"מ.
השלב הבא הוא השלב האקדמי והוא כולל לימודים של חצי שנה לתואר BA כללי באוניברסיטת חיפה. אחריו מגיע השלב הייעודי שנמשך כשמונה חודשים, ובו מתחלקים חיילי הקורס לפי הכלים אליהם יגיעו בהמשך דרכם. השלב הבא והאחרון מתחלק לארבעה חודשי לימוד בהם עובר כל קצין סיפוח לכלי השיט וחפיפה לתפקיד.
מה מחכה לי בסיום הקורס?
עם סיום הקורס מתייצבים החובלים הטריים בסטי"לים ובצוללות בתור סגני קציני מחלקה, ולאחר מספר חודשים יוצאים לקורס פיקוד ימי. בקורס זה עוברים הקצינים השלמה חיילית של ארבעה חודשים, המעניקה להם כלים לפיקוד על מחלקה. בתום הקורס תחזרו לכלי השיט בתור קציני מחלקה.
אחרים ישובצו לכלי בט"ש- דבור ודבורות, בתוך סגני מפקד כלי. לאחר תקופה של חצי שנה, תצאו לקורס פיקוד ימי - קורס שנמשך חצי שנה, במהלכו תעברו השלמה חיילית המעניקה כלים לפקד על מחלקה. כשתשובו, תקבלו פיקוד על אותו כלי הבט"ש.
מה קורה אם נפלתי מהקורס?
לא מעט חניכים נופלים מהקורס מסיבות שונות - רפואיות, אי התאמה, חוסר מקצועיות, בעיות אישיות ועוד. עתידכם הצבאי תלוי למעשה בשלב בו תיפלו מהקורס ובסיבה בגינה נפלתם.
חלק גדול מהנופלים, בדגש על אלו שנפלו במהלך השנה הראשונה של הקורס, כלומר לפני קבלת סיכת המ"מ, יועברו לשרת בזרוע היבשה באחת היחידות הקרביות - שריון, תותחנים, חטיבות חיל הרגלים השונות ועוד. המעוניינים, שיעמדו בקריטריונים השונים, יוכלו להגיע ליחידות מובחרות שונות ללא גיבוש, לאחר מעבר ראיון אישי.
-
{{item.value}}
{{item.count}}