חוקר מודיעין ימי

זרוע הים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נועה ריינה

מערכת אתר מתגייסים


חוקרי המודיעין הימי עובדים לילות כימים כדי שזרוע הים תהיה מוכנה לאיומים האורבים למדינת ישראל בים. סמ"ר אופק ויסמונסקי, חוקר מודיעין ימי באחת הזירות הימיות החמות - אילת (זירת ים סוף), נזכר בשירות, בקורס ובחווית מהשירות בעיר הדרומית >

"למרות שאני גר מאוד רחוק מהבסיס שלי, זו הייתה דווקא בחירה שלי לשרת באילת", מספר סמ"ר אופק ויסמונסקי, חוקר מודיעין ימי. "מאוד עניינה אותי זירת הלחימה הזאת, בים האדום. על הבחירה הזו אני לא מתחרט לרגע, עברתי שירות מאוד מעניין, נהניתי בטירוף וחייתי כמעט שלוש שנים בעיר חוויתית עם נופים מדהימים".

לדעת ראשון את המידע הרגיש ביותר

חוקרי המודיעין הימי אחראים על ניתוח ידיעות לצורך יצירת תמונת מצב עדכנית בגבול הימי. העשייה משתנה מיום ליום וכוללת עבודה מול דרגים פיקודיים ומבצעיים גבוהים. "בתפקיד עסקתי במודיעין, אבל זה לא נגמר שם. יצא לי גם להעביר הדרכות ללוחמים", מספר סמ"ר אופק. "המילה שלי בתור חוקר מודיעין היא מאוד חזקה. כלומר, כשהייתי מביע דעה בנוגע למצב מסוים, לא משנה באוזני איזו דרגה, היו לוקחים אותה ברצינות בהסתמך על הניסיון שלי".

צוללות בים

"רוב העבודה של החוקרים היא ליזום פרויקטים אישיים", מספר סמ"ר אופק על המקום האישי שלו בתפקיד. "לדוגמה, רציתי לעשות פרויקט בנושא שאף פעם לא חקרו. בשל חוסר הידע בתחום, נוצר פער מודיעיני. עבדתי עליו חצי שנה, אפילו עם אנשים שלא בהכרח מזרוע הים. בסופו של דבר גיליתי ממצאים שמשנים עכשיו תפיסה מבצעית בזירת ים סוף, ממצאים שלצערי לא אוכל לפרט עליהם".

קורס חוקרי המודיעין

"הקורס עצמו מכשיר חיילים להיות חוקרי מודיעין ימי, אבל זה משהו מאוד מאוד כללי. יש כל כך הרבה תחומי עבודה שונים בתפקיד וזה משתנה ממקום למקום. את השיבוץ מקבלים בסוף הקורס", מפרט סמ"ר אופק ומוסיף, "הקורס ארך 12 שבועות והיה כיף בטירוף, לא אשכח אותו לעולם. בנוסף, החומר שלומדים מאוד מעניין, אבל חשבתי שלא אוכל לעבור אותו בהצלחה, כי הוא מאוד מאתגר. צריך לפתוח את הראש. בסופו של דבר החברים, הסגל והדרך שבה מועברים הנושאים עזרו לי לעבור את זה בדרך נעימה וכיפית".

מחוקר מודיעין למפקד

לאחר 10 חודשים בתפקיד, הגיע סמ"ר אופק אל בה"ד חיל הים לפקד על קורס חוקרי המודיעין למשך 5 מחזורים וכיום הוא אחראי על כל תחום ההדרכה בקורס. "הקורס הראשון שהדרכתי הוא גם זה שהכי זכור לי, אבל לא אשכח אף חניך שהיה לי לכל אורך השירות. חלקם ממש נכנסו לי ללב, בזמן שחלקם היו ממש מאתגרים".

"אני זוכר שלקורס הראשון שהדרכתי הגיעה חיילת שלא יכלה להיפרד מהבית - היא הייתה מאוד קשורה להורים שלה ודיברה איתם בטלפון כל הזמן. היה לה מאוד קשה כי ברוב הזמן אסור להשתמש בנייד. בסופו של דבר, אחרי שעברנו ביחד תהליך, היא בחרה לשרת בבסיס סגור ולא פתוח בהעדפות לשיבוצים".

חיילים מסתכלים על ספינה

"חווית הפיקוד היא מדהימה", מסכם סמ"ר אופק. "זה מאוד שונה מהתפקיד עצמו וזאת הייתה גם ההתלבטות שלי אם לצאת לפיקוד, אבל היום יש לי השפעה לא רק על אנשים, אלא גם על דור העתיד של כל המודיעין הימי של צה"ל".

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

חייבים להכיר: רוצים להיות מדריכים בצה"ל?
כוח נשי עולה: הבנות שמצילות חיים