גרפיקאית

חיל האוויר

מעצבת גרפית

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: סברינה סטרחוב


רב"ט קארינה, מעצבת גרפית בחיל האוויר, משרתת בבסיס נבטים. מספרת לנו על התפקיד החלומי שלה בצה"ל: "התפקיד שלי הוא להגיע לבסיס ולעצב דברים כל יום", רוצים לשמוע איך עובר המיון ביחידת ההסרטה של צה"ל? ומה כולל התפקיד גרפיקאית בצבא? המשיכו לקרוא>

האם הכרת את התפקיד לפני הגיוס?

״לא הכרתי את התפקיד לפני הגיוס, ידעתי שיש תפקידים אמנותיים בצבא כמו צלם, מפיק, במאי וכדומה, אבל לא שמעתי על התפקיד שלי. אני הייתי במגמת אמנות בתיכון, ומתחילת הליך גיוסי אמרתי שאני מעוניינת בתפקיד אומנותי בצבא.  אני חושבת שזה עזר לי מאוד כשהייתי במגמה, הם הבינו שאני יכולה להתאים לתפקיד וככה קיבלתי זימון למיון״.

אז איך בעצם עוברים מיון של יחידת ההסרטה?  

"הגעתי למיון, כמוני הגיעו עוד המון אנשים, כל אחד הבין בתחום אחר באומנות חזותית והתעסק בו בעבר.

השלב הראשון של המיון הוא מבחן כללי על כל עולם האמנות (שאלות כלליות על אמנים, מושגים בעריכות, וטכניקות שונות באומנות).

בשלב השני מבקשים לעשות משימה. אני הייתי צריכה לכתוב תסריט לפרסום יחידה קרבית-מעורבת. אחרי שכתבתי את התסריט הבוחנים עברו עליו ושאלו אותי לגביי הכתיבה שלי.

אחר כך עוברים לראיון אישי וכך מסתיים המיון. יושבים בחדר מול שני בוחנים, לרוב הם יהיו אנשי מילואים ששירתו בתפקיד. חשוב להגיע עם תיק עבודות כדי להציג אותו לבוחנים. הם עוברים על הפרוייקטים שהכנתי ושואלים שאלות עליהם".

 

איך הגבת להודעת השיבוץ?

"מרגע המיון עברו בערך חודשיים עד שקיבלתי תשובה. כשקיבלתי את השיבוץ שמחתי מאוד, כי הבנתי באותו הרגע שאני אתעסק בשירות שלי בדיוק במה שאני רוצה, באומנות".

איך נראה קורס של מעצבים גרפיים בצבא?

"את הטירונות והקורס עברתי בבסיס עובדה בדרום הארץ. הקורס נמשך כחודשיים וחצי והוא התחיל ישר אחרי הטירונות. הטירונות היא כללית, לכל המתגייסות לחיל האוויר שעוברות רובאי 02. בסיום הטירונות עברנו לקורס ושם הכרתי בנות שלא היו איתי בטירונות והיה להן את אותו השיבוץ כמוני.

הקורס מאוד אינטנסיבי, הבוקר מתחיל מוקדם עם מסדר, ואז אנחנו ממשיכות לשיעורים עד הערב שבהם מלמדים אותנו להתעסק בכל התוכנות של "adobe".

בגלל שהחוויה של הקורס היא כל כך אינטנסיבית החיבור בין הבנות הוא מאוד עמוק, אנחנו כל הזמן עוזרות אחת לשניה ותמיד תומכות.

הקורס היה מאוד מגובש בין כל הבנות, זה היה כיף גם כי לימדו אותי את כל מה שאני יודעת לעשות, וגם החוויה עם אותן הבנות מאוד העצימה את החברות בינינו.

אני זוכרת שחיכינו לשבוע האחרון של הקורס, כי בסופו מקבלים את הפרוייקט האחרון שאנחנו צריכות להגיש, וזה להגיש לומדה שלמה. לומדה זו מצגת אינטראקטיבית, התפקיד שלנו הוא לבנות ולעצב אותה. אנחנו יוצרות הכל מאפס, בוחרים עיצוב, צבעים, וסגנון. חשוב תמיד לעצב הכל עם הקשר לנושא של הלומדה, כדי שזה יהיה נגיש לעין. נתנו לנו זמן מסויים לבנות לומדה, לא כולן סיימו אבל המטרה הייתה להספיק כמה שיותר. הקורס באמת עזר לי להגיע לסדיר עם ידע.

במהלך הקורס עושים לנו סיורים בבסיסים השונים של חיל האוויר. בקורס שלי הגענו לבסיס

נבטים אז ככה שהכרתי את הבסיס עוד לפני ששובצתי אליו.

הבסיס ממש טוב, ואני מאוד שמחה על השיבוץ שלי בו. במהלך הקורס נותנים לנו אפשרות לדרג את הבסיסים השונים שאליהם אנחנו יכולות להשתבץ, המפקדות עוברות על הדירוגים שלנו, ובוחרות את השיבוץ שלנו לפי המקצועיות שלנו. בזכות הקורס יצא לי להכיר חברה ממש טובה שמשרתת בבסיס אחר ואנחנו עדיין בקשר טוב מאוד, החוויה האינטנסיבית של הקורס מאוד מגבשת, ובגלל זה החברויות נשארות למרות המרחק".

ההגעה לתפקיד לאחר הקורס

"בקורס היינו 15 בנות, ובסוף הקורס כולנו התפצלנו. לרוב החלוקה היא גרפיקאית אחת לכל בסיס, אבל אני הגעתי עם עוד שתי בנות מהקורס לאותו הבסיס.

ביחידה שלי עושים חפיפה למישהו חדש, לא עוזבים אותך לבד ולא זורקים אותך למים העמוקים, לכן אין סיבה לפחד. תמיד מישהו ילווה אתכם בהתחלה עד שתבינו הכל ותתחילו לעבוד על פרויקטים לבד.

בהתחלה אני ממש רציתי יומיות ועכשיו, אחרי כמה חודשים שאני חווה בסיס סגור, אני מאוד ממליצה, יש פה תמיד חברים, ואנחנו מתגבשים בשעות הערב. יש אווירה שהיא שונה מאווירה ביומיות שאני מאוד אוהבת".

איך נראית שגרת היום-יום שלך?

"התפקיד שלי נמצא בבסיס סגור. אני מגיעה ביום ראשון בבוקר ויוצאת הביתה ביום חמישי בצהריים. בדרך כלל בתחילת השבוע מחלקים לנו משימות ואז אני מחלקת את הזמן שלי למשך השבוע. העיסוק שלי הוא בנושא ההדרכה, אני אחראית לעצב את התוכן שמוצג בשיעורים לצוותי אוויר. זה מאוד חשוב שהכל יראה טוב לעין ומעניין כדי שהנושא יעבור בצורה הכי טובה, ממדריכת הסימולטור ועד לטייס.

כשאני מעצבת לומדה זה פרוייקט גדול, אני עובדת עליה בצוות- אני ומומחה תוכן. המומחה מכיר את הנושא מכיוון שזה המקצוע שלו. ברגע שאנחנו מתחילים לעבוד הוא מסביר לי על הנושא כדי שאוכל לבנות את הלומדה בצורה הטובה ביותר.

העבודה האהובה עליי היא לעצב אתרים, אני גם עושה את זה הכי הרבה. אני בונה הכל מאפס, אין תבנית מסוימת ואין הגדרות. אני בוחרת איך הכל יראה ויש לי חופש עבודה מלא על כך. כל פרויקט הוא שונה לגמריי, יש פרויקטים שהם מסווגים ויש עבודות שאפשר גם לשלוח בטלפון.

אני מאוד אוהבת את העובדה שלי, ואני מעריכה את התפקיד. אני כל פעם מבינה איזה כיף שזה התפקיד שלי בצבא".

העתיד אחרי התפקיד

"אני מכירה אנשים שמצאו עבודה מיד אחרי השחרור. אנחנו משתחררים מהצבא עם תיק עבודות מצויין שאפשר להגיע איתו לראיונות עבודה.

כל תוצר שאני עושה גורם לי לאהוב את התפקיד יותר, כל פעם שאני עובדת על פרויקט אני באמת יוצרת  אותו מאפס. אני מרגישה שזה מפתח אותי בצורה המקצועית. אני ממליצה על התפקיד לאנשים שהתעסקו בגרפיקות לפני הגיוס, ויש להם עין יצירתית".

טיפ מקארינה

אם אתם מגיעים למיון - תבואו מוכנים עם תיק עבודות שאתם גאים בו, תדעו להסביר על כל עבודה שעשיתם ותגיעו עם ביטחון. נכון שהקורס אינטנסיבי וקשה ברגעים מסויימים, אבל תמיד תזכרו שכל מה שילמדו אתכם הוא לטובתכם, והכל יעזור לכם בשירות.

 

 

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

קרב מוחות
ראיון עם טכנאית במערך הטכני של חיל האוויר