תותחנים

לוחם

גדוד

הכשרה

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נעם רז

צוות אתר מתגייסים


היום נפגשתי עם תום שורר, סמ"ר בחיל התותחנים בגדוד 402, כדי לספר על ההכשרה, השגרה וההרגשה בתור לוחם בצה"ל, ממש חודשים ספורים לפני שהוא משתחרר. "עברתי בתור לוחם תותחנים חוויות שחישלו אותי. אם היית שואל אותי לפני אם אני מסוגל לישון בשטח ולעבור את כל החוויות המטורפות האלו, לא הייתי מאמין שאני מסוגל". רוצים לדעת עוד? המשיכו לקרוא!

 

מה הדבר הראשון ששמעת על חיל התותחנים לפני הגיוס?

"האמת שאני דור שני ללוחמי תותחנים במשפחה, אבא שלי היה תותחן באותו הגדוד, אז בזכותו ידעתי קצת יותר טוב לאן אני מגיע וידעתי שאני מתגייס למקום טוב. שמחתי מאוד ששובצתי בחיל, מרגש להיות דור ההמשך, במיוחד שהתגייסתי יחד עם אחי התאום לאותו גדוד", מספר תום בחיוך.

 

הטירונות וההכשרה

"ההכשרה מורכבת מ- 4 חודשים - בחודשיים הראשונים עושים הסמכה רובאית ובחצי השני עושים הסמכה מקצועית, הסמכת תותחן. השליטה במקצוע קשה מאוד, זה דורש המון ידע עיוני וצריך להתמיד ולהשקיע בכדי להצליח.

לאחר מכן, מגיעים לגדוד וממשיכים ללמוד ולהתנסות. לאט לאט אתה מבין שכל מה שלמדת בטירונות אתה לומד באמת רק כשאתה מתנסה עם הזמן בגדוד. אני חושב שארבעת החודשים הראשונים בגדוד זו תקופה מדהימה שאתה לומד בה מלא".

 

איך נראית השגרה בגדוד?

"כלוחם תותחנים, עושים אחד מהשניים - או שתופסים תעסוקה הנקראת "קו כחול" - קו המיועד לתותחנים בלבד.  אנחנו לוקחים את הכלים ופורסים אותם, ובעצם נמצאים בכוננות 24/7, מנקים את הכלים ומכינים אותם. אם קורה משהו הצוותים יודעים שתוך דקה הם קופצים ויורים.

או התעסוקה השנייה (שהיא רוב הזמן… אצלי לפחות) - אימון - מתאמנים בעיקר על מהירות, ירי ותגובה. אבל רוב התעסוקות הן תעסוקות חי"ר/ אימון", משתף אותנו תום.

 

אתה מרגיש שהתפקיד תרם לך באופן אישי לאופי?

"כן בטח, עברתי בתור לוחם תותחנים חוויות שחישלו אותי. אם היית שואל אותי לפני אם אני מסוגל לישון בשטח ולעבור את כל החוויות המטורפות האלו, לא הייתי מאמין שאני מסוגל. זה מחשל מאוד ואין ספק שלקחתי מהתפקיד הרבה דברים ששינו אותי ואת האופי שלי לטובה. אני מאוד מעריך את זה".

 

הכל זה בצוות

"יש פה את האנשים הכי איכותיים שפגשתי, כאלה שכיף לדבר ולהיות איתם בצוות. כשאתה מגיע לפה אתה לא יודע עם מי תשרת, אבל אני חושב שכח האדם בחיל מאוד איכותי. אין ספק שהכרתי פה חברים לחיים, עם כל הדברים שאתה עובר בשירות, אתה לא יכול שלא לשמור על קשר עם החברים", מספר תום בחיוך.

 

 

איך עובד השילוב בין הבנים לבנות בתפקיד ?

"הבנות עושות תפקיד שנקרא מ"טית(משנה טכני) או קשרית, הבנים נמצאים בתותח והבנות במפי"ק - מרכז פיקוד קדמי, שזה בעצם נגמ"ש שמחשבים בו את כל הנתונים לירי והן מעבירות את זה למפקד הצוות שמעביר את זה לצוות, והוא יודע לאן וכמה הוא צריך לירות. תפקיד חשוב מאוד".

"חוץ מזה כולם ביחד, אין הבדלה ועושים הכל ביחד"

 

 

הזכרת בהתחלה את אחיך התאום, איך זה לשרת יחד?

"כן, אנחנו יחד בגדוד. התגייסנו ביחד, טירונות, קורס מפקדים - הכל יחד ותמיד אחד בשביל השני ברגעים הקשים. לא עובר שבוע בלי שמישהו מתבלבל בינינו, רק אתמול התבלבלו בינינו. ושנינו ממשיכים את אבא בדור ההמשך במשפחה, אז זה גם מצחיק וגם מרגש בו זמנית".

 

 

אז, איך זה להיות לוחם בצה"ל?

"אני חושב שבסוף לכל לוחם יש את התחושות שלו ואת מה שזה עושה לו, אבל בסופו של דבר לא משנה איפה אתה משרת בתור לוחם, כשאתה יוצא הביתה על מדי א' אתה מרגיש טוב עם עצמך ואתה יודע שאתה עושה את זה למען מטרה טובה.

ההרגשה הזו מתעלה על כל קושי שאתה עובר במהלך השבוע, אתה מרגיש שכולם מסתכלים עליך בהערכה ואין תחושה יותר מספקת מזו", מספר תום בגאווה.

 

טיפ למלש"בים?

 "תביאו הרבה סבון כי אתם הולכים להתמלא בגריז... אהה התכוונת לטיפ מנטלי? תבואו בראש פתוח, כל מה שאתם צריכים זה לא לפחד להכיר אנשים חדשים, וככה תרוויחו חברים שלא תשכחו לכל החיים".

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

האדם מאחורי התפקיד
ראיון עם רס"ל ע' - לוחם ביחידה הרב-ממדית