מדי יום לפנות בוקר, בזמן שרוב חיילי הבסיס עוד שקועים בשינה, עידו כבר היה במטבח, מכין מגשים עמוסים בקינוחים ללוחמי גבעתי רגע לפני יציאתם לפעילות מבצעית. למרות שזה מעט מבלבל, הוא לא טבח – הוא קונדיטור צבאי, והתפקיד שלו הוא להמתיק לחיילים את השירות. במשך תקופה ארוכה הוא אפה אלפי מאפים לחיילים בבסיסים השונים, אך לאחרונה עבר לאתגר הבא: לאתר ולמיין את דור הקונדיטורים הבא של צה“ל.

כעת הוא מסתובב בין מגמות בישול ואפיה בבתי ספר, מחפש מלש“בים עם תשוקה אמיתית לאפייה – כאלה שרוצים לקחת את האהבה שלהם למטבח צעד אחד קדימה.

מבט לאחור

"בחיים לא אהבתי טניס וכדורגל וכדורסל, למרות שזה מה שציפו ממני". עידו מביט לאחור ונזכר. כבר בכיתה א' אמא של עידו זיהתה את הפוטנציאל ורשמה אותו לחוג בישול, שם הוא גילה לראשונה את האהבה למטבח.

כשעידו לא בדיוק התאים לנורמה, זה בא לידי ביטוי בקשיים חברתיים: "הייתי כל היום בבית בלי חברים ועברתי מלא בתי ספר". בעקבות הקושי, האהבה למטבח רק התעצמה: "הייתי בבית כל היום, התחלתי להכין דברים, לנסות דברים חדשים במטבח, כי זה הדבר היחיד שהכרתי. בגיל 13 הלכתי לסדנאת עוגות מעוצבות, משם הכל היסטוריה".

עידו התגייס ממש בתחילתה של המלחמה, לאחר טירונות וקורס הוא שובץ להיות הקונדיטור של חטיבת גבעתי. במקביל, הוא מחזיק בעסק לעוגות, שהוא מצליח לתחזק תוך כדי שירותו הצבאי.

השגרה כקונדיטור צבאי

כאמור, עד אוגוסט האחרון עידו היה הקונדיטור של חטיבת גבעתי: "כל היום עברתי בין גדודים, צבר, רותם, הייתי מכין קינוחים בשפע ללוחמים. קוראסונים, קרם ברולה, פבלובות, חלות, בראוניז, אלפחורס, מלא דברים". עידו שיתף איך מתבצעת ההחלטה המאתגרת ביותר - מה מכינים בכל יום מחדש: "כל שבוע אני והרס"פ מטבח בודקים איזה חומרי גלם יש ולפי זה אנחנו מתכננים רשימת קינוחים לכל השבוע. האמת שלפעמים אני קם בבוקר ומחליט מה אני אעשה באותו יום. בגלל שגדוד זה רק 100-80 איש, אני יכול לחשוב להפעיל שיקול דעת ולהחליט מה להכין".

גאוות יחידה

"זה לקום כל בוקר בתחושה של גאווה. להכין ללוחמים מאפים, ולראות כמה טוב זה עושה להם זו תחושה שאי אפשר להסביר במילים. זה הכי כיף בעולם לשמח את הלוחמים שלנו ולדעת שאחרי זה הם יוצאים לשטח לפעילות וחושבים על הקינוח שהם אכלו מקודם" הוא מספר בהתרגשות. "צה"ל צועד על קיבתו בסופו של דבר" הוא מצחקק כמעט בקלישאתיות. "גם אם קשה לעמוד על הרגליים כל כך הרבה, זה שווה את זה".

שף צעיר

פרוייקט 'שף צעיר' מכשיר שפים, וקונדיטורים מאפשר להם שירות משמעותי בצה"ל בשירות שבוע שבוע במוצבי הקצה של הלוחמים, מעניק להם מקצוע וניסיון לאזרחות. המתגייסים לתכנית שף צעיר עוברים הכשרה בבית הספר ללוגיסטיקה בבה"ד 6 בקריית ההדרכה על מנת להשלים היכרות עם נהלי הצבא בתחום המזון. 

בסיום ההכשרה הם משובצים במוצבים, אופים ומבשלים ללוחמים במהלך היום יום. היום התפקיד של עידו הוא לאתר ולמיין את אלו שיגיעו למסלול 'שף צעיר': "המעבר מלהכין בעצמי את הקינוחים ללוחמים, ללהכשיר את הדור הבא של הקונדיטורים, זה מאוד מספק. אני נהנה להעביר העלאה את הידע שלמדתי".

הדרך של עידו מהמטבח הביתי בגיל 13 למטבח הצבאי היא הוכחה לכך שתשוקה אמיתית יכולה להפוך למקצוע, ואפילו לתפקיד בשירות הצבאי. עכשיו, כשהוא מחפש את דור הקונדיטורים הבא של צה“ל, הוא לא רק מעביר הלאה את הידע שצבר, אלא גם מעניק לאחרים את ההזדמנות להפוך אהבה לאפייה לחלק משמעותי מהשירות שלהם. אולי הקונדיטור הבא כבר נמצא כאן – ורק מחכה להזדמנות ללבוש סינר ולהיכנס למטבח.