בקרית שליטה ימית

זרוע הים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: איתמר אביב

מערכת אתר מתגייסים


קיבלת שיבוץ לבקרית שליטה ימית? הכנו במיוחד בשבילך רשימה של דברים שאת חייבת לדעת לפני שאת עולה על האוטובוס ישר לשרשרת החיול. מוכנה?

  1. איפה אוכל להשתבץ? 

    תוכלי להשתבץ בכל אחד משמונת מוצבי השליטה האזוריים (מש"א) או מוצבי השליטה הזירתיים  (מש"ז) ברחבי הארץ: מש"א ראש הנקרה, מש"א סטלה (חיפה), מש"א אולגה, מש"א ארז (גבול רצועת עזה), מש"א זיס (אילת) מש"ז חיפה, מש"ז אשדוד ובבור חיל הים בקריה.

  2. גם בית וגם בסיס

    אמנם במשך הקורס תצאי בימי שישי פעם בשבועיים, אבל היציאות במוצבי השליטה האזוריים והזירתיים משתנים בין מוצב למוצב ואפשר למצוא ביניהם גם יציאות של שבוע בבסיס - שבוע בבית, יומיים בבסיס - יומיים בבית, 9 ימים בבסיס - 5 ימים בבית וכו'.

  3. אופציות קידום בתפקיד

    תוכלי לצאת לקצונת חוף (קצונה עורפית) בחיל הים, להתקדם לפיקוד על קורס בקריות השליטה הימית בבה"ד חיל הים או להתקדם במוצב בו את משרתת לאחד מהתפקידים הבאים (לא כולם קיימים בכל המוצבים):

    - אחמ"שית (אחראית משמרת): ניהול המשמרת במרכז ידיעות קרב (מי"ק).

    - סמב"צית (סמלת מבצעים): תקשורת עם כוחות חי"ר וכוחות אבטחה שבאזור.

    - נגדת: סידור המשמרות וניהול כוח האדם.

    - מש"קית הסמכות: הנציגה של המוצב בבה"ד חיל הים, אחראית על ההכשרות.
    בק

  4. עבודה במשמרות

    תעבדי במשמרות של 6 שעות עבודה ו-12 שעות מנוחה. בכל משמרת תהיי אחראית על אחד מהאמצעים (מצלמות, מכ"מים וכו') בין חצי שעה לשעה וחצי. לאחריה תקבלי הפסקה של חצי שעה ותעברי לאמצעי תצפית אחר.

  5. לא רק אבטחה

    בתפקיד הבק"שית, מעבר לשמירה על הביטחון השוטף של הגבול הימי, תשמרי גם על אתרים חשובים שנמצאים בים או בקרבת החופים ועל הביטחון הכלכלי של המדינה: 99% מהייבוא למדינת ישראל מתבצע דרך הים.

    מוכנה להגן על הגבולות הימיים של ישראל? אם כן, תפקיד הבק"שית מחכה לך. בהצלחה!

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

קורס "מראיינות נשים" הראשון סיים את ההכשרה
מנפצים מיתוסים: לוחמי מעברים