חיל הים

לוחם ימי

גיבוש

סט"יל

דבור

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נועה ריינה

מערכת אתר מתגייסים


הלוחמים הימיים אחראים על סיוע בפעולות לאיסוף מודיעין, איתור ומעקב אחר מטרות, מתן גיבוי לכוחות קרקע ואוויר בפעילויות מבצעיות ועל התרעה ימית. תמיד חלמתם להגיע לשרת על המים בתפקיד הלוחם הימי? רגע לפני שאתם קופצים למים ומגיעים לגיבוש, אתם חייבים לקרוא את הכתבה הבאה

  1. רוצים להגיע לגיבוש?

    הכל מתחיל הרבה לפני הגיבוש. באחד משלבי הגיוס שלכם, תקבלו שאלון העדפות בו תצטרכו למלא את מידת הרצון שלכם לתפקידים. אם אתם רוצים להגדיל את הסיכוי שלכם לקבלת הזימון לגיבוש סמנו מידת רצון גבוהה לשרת בתפקיד לוחמה ובתפקיד הלוחם הימי. תפקיד הלוחם הימי הוא התנדבותי, כלומר, תפקיד שמתמיינים אליו ולכן תצטרכו לעבור גיבוש כדי להשתבץ בו.
  2. היכנסו לכושר

    החלק העיקרי של הגיבוש הוא פיזי. בגיבוש תעברו משימות שיבחנו את היכולות השונות שלכם כמו למשל את יכולת החתירה והשחייה, כדי לבדוק את התאמתכם לשרת באחד מן הכלים הימיים של זרוע הים. אל תחכו לרגע האחרון - תתחילו להתאמן כמה חודשים לפני ותיכנסו לכושר, כדי לעבור את הגיבוש בדרך הטובה ביותר. כושר זה חשוב, אך גם חשוב להפגין מוטיבציה גבוהה לשירות בתפקיד ולתת את עצמכם "עד הסוף" בכל המשימות. בכל זאת, גיבוש זה הוא חד פעמי. חשוב גם להקפיד לישון 7 שעות בלילה שלפני הגיבוש, מדובר בתנאי הכרחי להצטרפות לגיבוש - מועמדים שלא ישנו לילה לפני כן יישלחו הביתה.
  3. מה להביא איתי?

    אורכו של הגיבוש הוא יומיים, לכן הביאו עמכם את כל הציוד הנדרש  - אל תשכחו להביא בגדים להחלפה, נעלי ספורט (מומלץ זוג נעליים נוספות אם יש), בגדים חמים ומוצרי היגיינה. כמובן שאם אתם משתמשים בתרופות קבועות אל תשכחו להביא אותן. בנוסף, הביאו את האישור הרפואי, חתום על ידי רופא, את הזימון לגיבוש ותעודה מזהה.

    טיפ - אין להביא איתכם ציוד אלקטרוני כי בכל מקרה במהלך הגיבוש לא תהיה לכם גישה אל המכשירים ותהיו מנותקים מהסלולרי שלכם. בנוסף, אל תביאו ציוד יקר, במהלך הגיבוש לא יהיה לכם הרבה זמן ולכן החפצים יכולים לאבד בעודכם מתארגנים או בין התיקים של החברים שלכם.

    לוחם ימי
  4. עבודת צוות מעל הכל

    כחלק מהגיבוש בוחנים גם את היכולות האישיות שלכם. תפקיד הלוחם הימי מצריך מהלוחמים לצאת למסעות ארוכים יחד עם חברי צוות הספינה, לכן בוחנים גם את התמודדות שלכם במצבים חברתיים. תנסו לעזור כמה שאפשר בשביל החברים בגיבוש, למרות שרק הכרתם, הפגינו עזרה הדתית ומנהיגות במשימות, אבל הכי חשוב, תהיו עצמכם תוך כדי חשיבה על הקבוצה.
  5. לא דרוש ניסיון

    כפי שציינו מקודם, כן חשוב להתכונן, אבל לא מצפים מכם שתגיעו כבר עם מיומנות לשרת בתפקיד. הלוחמים הימיים עוברים הכשרה מקצועית של 3-6 חודשים אשר מייעדת אותם לתפקיד ייעודי בסטי"ל או בכלי הבט"ש. בנוסף, אם אתם סובלים ממחלת ים, אל תתנו לזה למנוע מכם לנסות ולהגיע לתפקיד הלוחם הימי. הפגינו נחישות לעבור את כל המשימות למרות ההרגשה הרעה. עם הזמן הגוף מתרגל להפלגות בים והמצב משתפר, כמובן שאם לא תחשו בטוב ולא תצליחו להתמודד במשימות בעקבות כך, ידאגו לכם לטיפול רפואי בהתאם.

בהצלחה!

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

המיון לקצונה ייעודית
שוברים דיסטאנס: 6 טיפים לגיבוש לוחם ימי