זרוע הים

צוללת

מאמנות סימולטור

סימולטור

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נועה ריינה

מערכת אתר מתגייסים


תהיתם לעצמכם איך זה לנהוג בצוללת? איך מתכוננים למצבי קרב בים? ואיך שורדים ימים שלמים מתחת למים? מאמנות הסימולטור הימי מספרות לכם את כל הסודות מאחורי הקלעים של זרוע הים

סמל (מיל') יהלי מזרחי, מאמנת סימולטור בצוללות וסמל שחר יהלומי, מאמנת סימולטור "גשר", מכירות את כלי השיט הקרביים ממש כמו הלוחמים. "התפקיד שלי הוא להכשיר מאפס את הלוחמים ואת המפקדים על העמדות השונות בצוללת", מסבירה סמל יהלי על האימון בצוללת. "התפקיד מתמקד בניווט ובהיגוי של כלי השיט. מגיעים אלינו בעיקר מקורס חובלים לתרגל שגרת הפלגה בים", מוסיפה סמל שחר.

אימונים של 24/7 - מוכנים למצבים הכי קיצוניים

מאמנות הסימולטור הן המרכיב המרכזי בהכשרה ובאימון של הלוחמים להפעלת מערכות נשק ומערכות שליטה ובקרה מתקדמות. "היום שלנו הוא מאוד דינמי ומשתנה לפי תקופות. למשל, בקורס חובלים יש 'שבוע לחץ' בו מתאמנים 24/7 ויש גם שבועות רגועים יותר שבהם מתאמנים רק בבוקר ובערב", מפרטת סמל שחר. "הרבה פעמים אני צריכה להתאים את עצמי, להגדיל ראש וליזום".

"נהגתי בצוללת וחוויתי רגעים מטורפים, אין ספק שהשירות שלנו הוא מאוד מיוחד", נזכרת סמל יהלי. "אני חושבת שזה לא מובן מאליו להיות מאמנ/ת סימולטור; תמיד רציתי ללמוד על עולם הצוללת, הוא כל כך מעניין ומגוון - והכל ביוזמה שלי".

"תחושת הסיפוק זה מה שמעצים בתפקיד", מחזקת סמל שחר את דבריה. "לדוגמה, כשמגיע אליי חייל שרוצים להדיח אותו מהקורס כי הוא לא מצליח במבחנים, אני יושבת איתו ומלמדת אותו מעבר לשעות בהן אני אמורה. הכי כיף לשמוע אותו בסוף מודה לי על זה שעבר בזכותי. הרגעים הקטנים האלו הם הרגעים שזוכרים בסופו של דבר, וזה שווה את זה גם אם זה אומר שבשביל לעזור אני אצטרך לאכול ארוחת ערב מאוחר יותר".

הפעם הראשונה בצוללת

מאמנות הסימולטור עוברות טירונות 02, ממשיכות לקורס כללי של מאמנות סימולטור באורך של כחודשיים בבה"ד חיל הים ולאחר מכן ממשיכות להכשרה מקצועית בסימולטור בו הן שובצו. "הדרך שעוברים ביחד מאוד ארוכה, לכן גם בפן החברתי הקורס מדהים", נזכרת סמל שחר בחוויה. "אני זוכרת את שבוע הקרב שלנו, זה היה בחודש דצמבר - לקחו אותנו להיכנס למים באמצע החורף עם מדים כשהמים קרים בטירוף. עמדנו שם בשורה וצעקנו "מאמנות אחיות" וטבלנו במים, זה היה רגע מרגש ומאוד עוצמתי".

גם סמל יהלי נזכרת ברגעים המרגשים מהקורס, אך יש אחד שלא תשכח לעולם - "אני זוכרת את הפעם הראשונה שהובלתי צוללת, הלב שלי פעם בטירוף. הייתי ילדה בת 19 שנתנו לה לשלוט בצוללת, לא חושבת שרעדתי ככה בחיים. היה לי צוות שלם בידיים עם המון אחריות והייתי בלחץ לזכור את כל הפעולות שלמדתי".

סיום הקורס

"רק אחרי שעברתי את הכל, הבנתי כמה משמעותי מה שעשיתי. בטקס הסיום הרגשתי כמה ההורים גאים בי - הם נכנסו לסימולטורים והדגמנו להם מה אנחנו עושות בתפקיד. הם הסתכלו עליי וחשבו שאני מפעילה חללית", מספרת סמל יהלי. "לי זה היה נראה לי הכי מובן מאליו בעולם, אבל ההורים שלי היו בשוק, הם לא האמינו", נזכרת גם סמל שחר ברגע המדהים. "עד היום מלווה אותנו הרגע שבו אנשים פתאום מבינים מה אנחנו עושות".

שירות של שנתיים ושמונה חודשים

"תקופת ההסמכה שלנו מאוד ארוכה וכל הזמן יש מקום להתפתח בתפקיד. אלו כלים מאוד גדולים מפותחים ומסווגים. בעיניי זה שירות אדיר, משמעותי ומרתק, באמת", מספרת סמל יהלי על השירות ומוסיפה: "לא ידעתי שהתפקיד כזה מיוחד עד שהגעתי לכאן. הבנתי כמה ניתן ללמוד וכמה ניתן לבחור ללמוד מעבר. יש המון עצמאות ואחריות אישית, את יכולה להגדיר לעצמך שאת עושה יותר מהמצופה".

סמל שחר היא חלק מהמחזור הראשון שנדרש להשלים את שירות החובה לשנתיים ושמונה חודשים והיא מעידה על כך שזה באמת משתלם: "ההכשרה המקצועית עצמה מתפרסת על בין חצי שנה לשנה על כל סוגי הסימולטורים, כי זה המון המון חומר והשנתיים פשוט לא מספיקות. עכשיו אני אחרי שנתיים, והחודשים הנותרים מאוד קריטיים לי - כיף לי לבוא כל יום מחדש לאמן לוחמים".

טיפ למתגייסים לתפקיד

  • הטיפ של סמל יהלי

    בלי שום ספק לא יצא לי לפגוש עדיין אחת שלא הייתה מרוצה מהתפקיד. הוא קשה ואינטנסיבי, עובדים כל הזמן, אבל בעיניי התפקיד כל כך מתגמל וכולן רוצות להתקדם וללמוד בו. מי שתתגייס אלינו לא תתחרט

  • הטיפ של סמל שחר

    החברות הכי טובות שלי היום הן מאמנות הסימולטור שאיתי, יש לי שירות מהנה וכיף. עם זאת, זה תפקיד שכולל הרבה למידה, וצריך לקחת את זה בחשבון. התפקיד הוא הדרכתי וכולל המון עבודה עם אנשים, אנחנו מאוד דומנטיות, אז תבואו מוכנות לכבוש כל צעד בדרך

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

איך זה להגן על אחד הבסיסים החשובים במדינה?
הצצה: מי הם לוחמי הצנחנים?