איסוף קרבי

מיון לוחמות

לוחמות

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: סברינה סטרחוב

מערכת אתר מתגייסים


סמל נוי דניאלי, לוחמת איסוף קרבי בגדוד 414 נשר בעזה, מספרת לנו על החיל ועל הפעילות המבצעית. "אנחנו נמצאות בשטח של האויב ואוספות את המידע המודיעיני הרלוונטי, אנחנו בלב העניינים - האוזניים והעיניים בשטח אש. התפקיד כולל פעולות שטח וחשיבה כאחד, אנחנו כל הזמן במצב כוננות". המשיכו לקרוא כדי לדעת איך נראית הסתערות בשטח >

איך שמעת על התפקיד לראשונה?    

"הגעתי למיון לוחמות, שבו כל יחידה הציגה את עצמה בצורה הברורה ביותר. את המיצג של חיל האיסוף הקרבי אני זוכרת הכי פחות, בעיקר כי רוב המידע של החיל מסווג - אבל ברגע שכל אחת מהלוחמות סיפרה על התפקיד שלה, מיד החיל משך לי את העין. התפקיד כולל שטח וחשיבה כאחד. מאוד רציתי לדמיין את עצמי בתפקיד לוחמה שמשלב בין השניים, וזו הסיבה שבשאלון העדפות סימנתי את זה בעדיפות הראשונה".

"לא היה לי ספק שאני בוחרת באיסוף וכשגיליתי שהתקבלתי לתפקיד שמחתי מאוד" מספרת נוי כשחיוך על הפנים שלה.

תמיד רצית להיות לוחמת?

"תמיד ידעתי שאני רוצה להיות לוחמת בצבא. אני גרה בעוטף עזה, תמיד הייתי סביב חיילים - לוחמים ולוחמות, הם היו כמו האחים הגדולים שלי. לתת להם מקום לישון, להתקלח או לאכול אצלנו בבית, היה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. זה מאין סגירת מעגל עבורי, שעכשיו תורי לשמור על כולנו" מספרת נוי בהתרגשות.

מה היה האתגר הכי גדול שלך בטירונות?

"האתגר הכי גדול בטירונות וההכשרה היה ההסתערות, כי זה בלתי נתפס לפני. את לא תוכלי לדמיין את עצמך לפני הגיוס נמצאת בשטח אש עם עוד לוחמות, כשהנשק דרוך ואתן רצות, קופצות ושוכבות על האדמה -  כל אחת יורה לכיוון אחר ואת סומכת עליהן בעיניים עצומות, שתצאי מהפעילות בלי שריטה" מספרת נוי.

"את פוגשת בנות שלא הכרת לפני כן. במשך ארבעה - חמישה חודשים את יוצרת איתן קשר מטורף. חודשים בהם הזמן טס ואת סומכת עליהן כמו על המשפחה שלך. לא משנה מה עובר עלייך, מה קורה ומה את צריכה לעשות, בין אם זה להיכנס לשטח אויב ולהסתער איתן או אפילו בתרגול, את תסמכי עליהן במאה אחוז" מספרת נוי על החיבור שנוצר בין הלוחמות.

איך נראית ההכשרה?

"ההכשרה הייתה שמונה חודשים, בארבעת החודשים הראשונים עברנו טירונות, ולאחריה ארבעה חודשים של אימון מתקדם. בתקופת הקורונה סגרנו חמישים ימים בבסיס, מה שהיווה אתגר כי במשך תקופה ארוכה לא חזרנו הביתה ולא ראינו את המשפחה. היופי אצל לוחמים ולוחמות, הוא שחווים דברים שלא חווים ביום יום באזרחות. מתמודדים עם תסכול, כעס, געגוע וצחוק בשניות, הכל עם אותם האנשים - מה שהופך את הקשר והחיבור לעוצמתי יותר" מספרת נוי.

איך נראית השגרה בתפקיד?

"בכל יום יש פעילות, אנחנו מקבלים מידע מודיעיני על אירוע מסוים ומגיעים אליו. מוסרים לנו את המידע שיש לצבא על המקום - מה הם הכוחות שנמצאים באירוע, אילו כוחות של האיסוף נמצאים בשטח ולאן הם פונים. בנוסף לפעילות המבצעית, בשגרה אנחנו מבצעים תרגולות שבהם אנחנו לומדים מה עושים במצבים מסוימים, כמו למשל חדירה לשטח הארץ. בדרך כלל יוצאים כצוות, כשלכל לוחם יש כלי ירי שהוא מתמחה בו. כל עוד אנחנו בשטח, יכולים להקפיץ אותנו לכל מקום. אנחנו כל הזמן במצב כוננות" מספרת נוי.

"אני זוכרת שעשינו תרגול בו עלינו על וסטים וציוד לחימה, כל אחת והפק"ל שלה, התפקיד שלי היה לסגור את הכוח, מתוקף תפקידי לדאוג לכל הצוות, שאף אחת לא נאבדת, שכולן בסדר ובקצב. בתרגול היינו צריכות להסתער, ברגע שהסתערנו הסתכלתי על כל הבנות, איך כל אחת מתפרסת לבד, יודעת מה לעשות וכל אחת 'עפה על זה'. באותו הרגע העלתי חיוך על הפנים כי דמיינתי את הדרך שעברנו ואיך הגענו למצב כל כך הרמוני. אמרתי לעצמי בלב, שהגעתי למקום הזה בשביל לשמור על המשפחה, על הארץ ועל האנשים שחיים בה. באותו היום קיבלתי את החותמת הסופית, שאנחנו יכולות לעשות הכל בעיניים עצומות, זכיתי בצוות שאני לא מתביישת בו לשנייה" מספרת נוי על הרגע בו הרגישה גאה בצוות שלה.

איך זה נראה בשטח?

בשטח אנחנו מחולקות לגזרות, בכל גזרה הפעילות טיפה שונה. בגזרה הצפונית יש יותר פעילויות תצפית, באזור יהודה ושומרון יש בעיקר מערבי ירי ומערבי תפיסה. הגזרה של רצועת עזה מחולקת לפלוגות, יש פלוגה שמכוונת למשימות של המידע המודיעיני, תצפיות ואיסוף מידע מהשטח, יש פלוגה שמתמקדת בלוחמה תת קרקעית ומתעסקת במנהרות של המחבלים. יש את הפלוגה שלי, רוק"ק- רום קרוב קרקע, אנחנו מתמקדים בכל אירועי העפיפונים, הבלונים וכו'. תפקידנו לגרום להם לא ליפול בשטח הארץ" מספרת לנו נוי.

מה התפקיד נתן לך באופן אישי?

"התפקיד הפך אותי לבוגרת יותר, מחושבת יותר, רגישה יותר לסביבה ובכללי החשיבה שלי השתנתה לגמרי. אני יכולה ללכת ביער ולחשוב עליו אחרת, הראש שלי ישר חושב על ניווטים ואני תמיד נמצאת בכוננות של מה לעשות אם משהו יקרה בכל רגע, ואיך להגן על כולם".

"האם התפקיד מתאים לכולן? זה מאוד תלוי, יש בנות שהייתי אומרת להן 'לעוף על זה' כי התפקיד יעצים אותן ויעשה להן בעיקר טוב, אבל יהיו בנות שהוא פחות מתאים להן. בהכשרה של לוחמה, את בעיקר מבינה שאת חלק קטן בתוך המערכת, לא כולם אוהבים לשמוע את זה, אבל אם זה יתאים לך - זה יתן לך המון" מספרת נוי.

ולסיום, מה היית אומרת לבנות שמתגייסות ללוחמה?

"טיפ לבנות שמתגייסות ללוחמה, לבוא בגישה חיובית ואנרגיות טובות, תמיד למצוא את המשמעות, למצוא את הטוב, להאמין שהתפקיד יעצים אותך ויבגר אותך, את שם במטרה להיות הכי טובה שיש".

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

התותח(נ)ית
רב הנסתר על הגלוי