לוחם ימי

גיבוש

זרוע הים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: מערכת אתר מתגייסים


גיבוש הלוחם הימי בוחן פרמטרים בפן הפיזי והאישי. הגיבוש, שאורך 36 שעות, כולל בתוכו מספר משימות בצוותים וראיון אישי. כל המידע כאן >

כיצד ניתן להגיע לגיבוש?

ליום המיון הפיזי, הגיבוש, תזומנו אחרי שסימנתם בשאלון ההעדפות רצון גבוה (5) ללוחמה ולתפקיד הלוחם הימי. בנוסף, עליכם לעמוד בקריטריונים הרפואיים ובנתוני האיכות הנדרשים - פרופיל 72 ומעלה וקב"א 47 ומעלה. מועמדים אשר למדו בבית הספר הייעודי של חיל הים (בית ספר ימי) ואותרו על-ידי מדור האיתור של זרוע הים, לא יצטרכו לבצע גיבוש לתפקיד.

איפה מתקיים הגיבוש?

הגיבוש מתקיים בבסיס ההדרכה של זרוע הים בחיפה.

מהו אורך הגיבוש?

36 שעות - מבוקר יום הגיבוש ועד לערב שלמחרת.

מה אני צריך להביא?

2 זוגות נעליים (אחד עליכם ואחד להחלפה) | בגדים חמים (בחורף) | בגדים להחלפה | הלבשה תחתונה | תרופות | אישור רפואי | תעודה מזהה בתוקף 

שימו לב! כדאי לא להביא חפצים יקרי ערך. זכרו, אסור להסתובב עם מכשירים סלולריים או מכשירים אלקטרונים אחרים במהלך הגיבוש.

מלשבים בגיבוש ללוחם ימי

איך אני יכול להתכונן?

חשוב להכין את כל הטפסים הנחוצים מראש - מלא את הטופס הרפואי, הביאו את התעודה המזהה והכינו את הזימון עצמו. בנוסף, אל תשכחו שום חפץ שנחוץ לכם לגיבוש. שנו 7 שעות בלילה לפני הגיבוש ותאכלו ארוחות טובות ומלאות.

מה מחכה לי בגיבוש?

עם הגעתכם לגיבוש תרשמו בעמדת הקליטה. לאחר מכן, תעברו בדיקות רפואיות על ידי חובשים ורופאים. לאחר הקליטה, תקבלו ציוד צבאי ומדים ותחולקו לצוותים.

הגיבוש בוחן אתכם בשני פרמטרים, מנטלי ופיזי, ונערך במתכונת של משימות בצוותים. תיבחנו על היכולות שלכם לתפקד בצוות, על ההתמודדות בים, ועל דרך הפעולה והחשיבה שלכם בקבוצה.

בנוסף, תעברו מספר משימות, בים וביבשה, שיבחנו את עמידותכם במצבי לחץ וקיצון. למשל, אחת מהמשימות היא בניית רפסודה. מלבד משימות בקבוצה, תעברו ראיון אישי בו תישאלו שאלות על האישיות שלכם. הראיון הוא ההזדמנות שלכם לתת לבוחנים להכיר אותכם מעבר למה שהראתם במהלך הגיבוש. את הלילה תעבירו באוהל ולמחרת בבוקר תחזרו הביתה.

מתי אדע האם עברתי את הגיבוש בהצלחה או נכשלתי?

שבועיים תקבלו הודעת sms עם התוצאה (עבר/לא עבר) עד שבועיים מיום הגיבוש.

עברתי! איפה אשובץ? 

ניתן להשתבץ לאחת מ-2 היחידות הפעילות בזרוע הים - שייטת ספינות הטילים ופלגות הביטחון השוטף:

  1. לוחם סטי"לים (ספינות טילים) באחת מארבע המחלקות:
    - מחלקת הגילוי, הניווט והקשר: אחראית על בניית התמונה הימית, הניווט וההתמצאות של הספינה בים ועל הקשר השוטף של הספינה עם כלי טיס, מוצבי החוף וכלי שיט אחרים. 
    - מחלקת אלקטרוניקה: אחראית על התפעול והאחזקה של כלל מערכות האלקטרוניקה וההגנה בספינה, בין היתר, מערכות של לוחמה אלקטרונית ושליטה בטילים נגד מטוסים ונגד טילים.
    - מחלקת מכונה: אחראית על בקרה של כלל מכלולי הספינה בכלל ועל מכונות ההנעה והגנרטורים בפרט.
    - מחלקת נשק: אחראית על כלל מערכות הנשק והתקיפה בספינה, מהנשק הקל הנישא ועד לטילי התקיפה הכבדים של הספינה. בנוסף אחראית המחלקה על כלל סודרי הימאות והסיפון. 
  2. לוחם פלגות בט"ש (ביטחון שוטף) באחד משני התפקידים:
    לוחם בספינות הבט"ש הגדולות: משמשות כגורם ישיר נגד חדירת אויב למדינת ישראל דרך הגבול הימי. הדבורה היא התגובה הראשונית לפעילות חבלנית עוינת או לפעולות טרור ימיות.
    לוחם ביחידת סנפיר, יחידת אבטחת הנמלים של הזרוע עבור גברים: על מנת להגיע ליחידת סנפיר, יש לעבור גיבוש נוסף שניתן לקבל רק לאחר מעבר גיבוש לוחם ימי בהצטיינות.
    עבור נשים: יש לבצע מיון מקוון לוחמות ימיות, ולעבור באחת מהתוצאות "גיבוש לוחמת ימית" או "גיבוש סנפיר", ולבצע אחד מן הגיבושים בהתאמה לתוצאה שהתקבלה.

 בהצלחה!

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

המיון למגן אסטרטגי באט"ל
מיון לוחמות